Wat anderen zeggen over de begeleiding

Hieronder staan reacties van nabestaanden en coachees. Alle onderstaande reacties zijn geplaatst met toestemming van de betrokkenen. Soms staat er geen naam bij omdat de betrokkene dat prettiger vindt.

Namens Ad, Karin en Mieke

Het was een indrukwekkend afscheid van onze broer Hans, mede namens jouw prachtige woorden Sietske. Je kwam onvoorbereid bij ons thuis en hoorde onze verhalen en herinneringen van onze broer aan, daarna die van zijn drie beste vrienden, Dick, John en Evert. Het waren vele A4tjes die je vol schreef en je hebt het zo perfect samengesteld dat iedereen zich zo onze Hans herinnerde. Nogmaals ontzettend bedankt hiervoor.

Mieke

Response from

dank jullie wel

Precies zoals het zijn moest

Beste Sietske, Wat een ontzettend mooi en passend afscheid heb jij in elkaar gezet voor mijn moeder. Met teksten die precies het juiste gevoel weergaven, mijn moeder alle eer aan deden die zij verdienden en zo goed bij haar klopte, dat het was alsof je haar zelf gekend had. Het gedicht dat je op het einde hebt voorgedragen was alsof het de woorden van mijn moeder waren. Ontzettend hartelijk bedankt voor al jouw tijd, moeite en energie, wat ben jij ongelooflijk goed in je werk! Helaas hebben wij elkaar nogmaals ontmoet, voor het afscheid van mijn schoonvader. Ook hier wist jij precies de juiste woorden te vinden en wederom een mooi afscheid met een lach en een traan neer te zetten. En dit terwijl hier helaas wat minder mooie herinneringen op te halen waren dan bij mijn moeder, maar toch wist jij de juiste vragen te stellen om tot de beste verhalen en gevoelens te komen. Wij zijn nog steeds erg onder de indruk van jou en alles wat je hebt gedaan, onze dank is groot!

Sanne

onder de indruk van jouw mooie stem

Een week geleden zat jij hier aan tafel met Saskia en met mij. Wij hebben jou in het kort verteld hoe Tom was, wat voor een soort mens hij was. Jij hebt dat afgelopen donderdag perfect samengevat en op een hele mooie manier verteld aan iedereen die aanwezig was. Iedereen was onder de indruk van jouw mooie stem en de manier waarop jij de dienst leidde. Zelfs onze kleinkinderen waren onder de indruk en hebben zich zò perfect gedragen. Had hier eerlijk gezegd een hard hoofd in en twijfelde of Lex wel aanwezig moest zijn. Maar jij hebt dat prima ingeschat. Wil jou nogmaals bedanken voor de steun en toeverlaat, dat heeft ons een hoop rust gegeven de afgelopen week. Groeten,

Yvonne en overige familieleden

echt hoe ons pap was en hoe hij leefde

namens ons allemaal willen wij je bedanken voor de prachtige dienst. Het was geweldig te horen hoe je alles in een verhaal verwerkt had, echt hoe ons pap was en hoe hij leefde. We hebben heel veel complimenten gehad over hoe mooi simpel en echt op het leven van pa gerichte dienst het was. Nogmaals heel hartelijk dank. met vriendelijke dankbare groeten,

Familie Scheepens kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Prachtige woorden

Namens de hele familie nogmaals dank je wel voor je prachtige woorden. Iedereen sprak zijn of haar complimenten er over uit. Groetjes  van

Sjef en Marianne Broecks

goede start voor het verder verwerken van dit verlies

Namens de familie en in het bijzonder van mijn vrouw Marjo en mijzelf: Hartelijk dank voor de mooie woorden tijdens de afscheidsdienst van moeder. We vonden het een mooi afscheid en een goede start voor het verder verwerken van dit verlies. Marjo zal haar maatje nog gaan missen . Met vriendelijke groet

Ton Merkx

het afscheid voor mij een stuk makkelijker gemaakt

Ik wil je graag nog even bedanken voor de mooie dienst die je verzorgd hebt rond het afscheid van mama. Bij het overlijden van mijn beide schoonouders hebben we deze begeleiding niet gehad, dus ik kan een beetje vergelijken. Ik vind en vond het heel prettig hoe jij ons geholpen en begeleid hebt. Het gaf een heel stuk rust en vertrouwen dat het goed was. Het verdriet kun je niet wegnemen maar je hebt het afscheid voor mij een stuk makkelijker gemaakt.

Janny Krijnen-Dirven

precies de juiste snaar geraakt

We willen je graag laten weten dat we nog helemaal vol zijn van papa’s afscheid en alleen maar complimenten krijgen over de persoonlijkheid en waardigheid die naar voren kwam. Je hebt precies de juiste snaar geraakt en alles precies zo verwoord en gedaan zoals papa was.

Familie Joosten

alles bespreekbaar en konden we onze emoties uiten

Het is inmiddels enkele weken geleden dat mijn moeder is overleden. Ik wil je, namens mijn familie, nog heel hartelijk danken voor je begeleiding rondom haar uitvaart. Door je rust en de sfeer die je creëerde was alles bespreekbaar en konden we onze emoties uiten. Tijdens de crematie maakte jouw verhaal, van onze muziek en teksten een mooi geheel. De spontane en persoonlijke woorden die je tot ons sprak hebben we erg gewaardeerd. Ondanks het verdriet kijken we terug op een mooi afscheid.

Marita van den Hoven-Wilmsen

gepassioneerd en betrokken

Door jouw schrijfcursus verwerkend schrijven liet je me weer even echt leven. Je bent gepassioneerd en betrokken met wat je doet.

Cursist

Inzicht

‘Zelfs in tien minuten kan ik een hoop schrijven. Leuk dat je dat inzicht hebt gegeven.’

Anoniem

ingezien dat ik goed ben zoals ik ben

Door het onverwerkte verdriet dat er zat, en door mijn onbedwingbare drang naar perfectionisme, kreeg mijn creativiteit geen ruimte om zich te ontplooien. Hier werd ik weer verdrietig van en zo kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Met behulp van Sietske heb ik die spiraal doorbroken en daar ben ik erg blij om. Sietske heeft mij geholpen mijn pijn te visualiseren en het een plaats te geven in mijn lichaam. Dat was een erg mooie ervaring. Van iets abstracts, ongrijpbaars werd mijn pijn ineens een ‘ding’ dat ergens opgeborgen lag. Dankzij de sessies bij Sietske heb ik ingezien dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik me voor niemand hoef te bewijzen en dat ik, net als iedereen, gewoon fouten mag maken en negatieve eigenschappen mag hebben. Dat voelt erg bevrijdend.

Monique

Is zij een vriendin van jullie??? Ze bracht het zo persoonlijk!!!

Ik wil je laten meedelen in alle positieve reacties over de manier waarop jij het afscheid van Jan gebracht hebt. Ikzelf vind het mooiste compliment: “Is zij een vriendin van jullie??? Ze bracht het zo persoonlijk!!!” Tot nu toe heb ik geen één negatieve reactie gehoord. Geweldig toch???

Rikie van Hirsel

het gevoel kregen alsof zij een naaste was

Namens de familie wil ik jou bedanken voor de mooie woorden tijdens de afscheidsdienst van mijn moeder. Wij hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Met name van mensen die haar niet persoonlijk gekend hebben, maar door jouw tekst het gevoel kregen alsof zij een naaste was. Het heeft ons goed gedaan en zijn blij dat we dit nog voor haar hebben kunnen doen. Heel veel dank!!!

Rianne Szigetti-Eerden

van velen gehoord hoezeer ze onder de indruk waren

Ik wil je bij deze namens ons allemaal nogmaals bedanken. Los van het feit dat de uitvaartdienst van onze moeder voor ons zelf naar volle tevredenheid is verlopen, hebben wij van velen gehoord hoezeer ze onder de indruk waren. Zowel qua inhoud als jou manier van voordragen. Ik weet dat veel mensen dit vaak min of meer standaard zeggen, maar met name met mijn persoonlijke vrienden heb ik uiteraard later nog over de dienst gesproken en daarvan weet ik dat ze zo oprecht zijn dat ze het ook zouden zeggen als het niet zo was. Met vriendelijke groet,

Rudo Verdonk


Laat hier je bericht achter voor Sietske